Beavatkozások

Mellnagyobbítás

A női mell mérete divatfüggő. Az előző század húszas éveiben a fiús, kicsi, lapos női mell volt a divat. Ez a korábban uralkodó trend ellenhatásaként jött létre, és vetett véget a nagyon dús mell és dús idomú nők korszakának. A telt mell esztétika és erotikus csodálata ismételten egyre inkább előtérbe kerül.

Mellnagyobbítás

A jelenség

A női emlő mirigyeinek hiánya, csökevényes volta, sorvadása, a kétoldali mirigy egyenlőtlen kifejlődése, lelki zavarokat okozó, „kicsi emlő ” tünetegyütteshez vezet. Alkati tényezők is okozhatják nem szült nőkön kisméretű emlők kifejlődését, de gyakori jelenség a szülést követő hormonális hatások miatti kétoldali emlőmirigy sorvadás is.

A mellnagyobbítás műtét

Az esztétikai mellnagyobbítás alloplasztikus anyag /endoprotézis/ beültetését jelenti. A jó minőségű CE jelzésű mellimplantátum beültetésének jelenleg nincs alternatívája. A szilikon protézisek beültetéséből fakadó indokolatlan félelmeket eloszlatja a European Committee on Quality Assurance and Medical Devices in Plastic Surgery l996. jún. 28-i konszenzus deklarációja, mely kilenc pontban összegzi sokmilliós utánvizsgálatok eredményeként, hogy milyen káros hatásai nincsenek a szilikon mellimplantátum beültetésének. Az endoprotézis típusának és nagyságának kiválasztását a mellplasztikát végző orvossal kell megkonzultálni. A mellnagyobbítás lényege a hiányzó emlőtérfogat pótlása mellimplantátummal.

A mellimplantátum beépíthető izom alá, valamint a mellkasi izomzat és a meglévő mirigyállomány közé. A mellnagyobbító műtéti metszés elhelyezhető a hónaljban, a bimbóudvar szélén, vagy a bimbót harántul átmetszve, de leggyakrabban az emlő alsó áthajlási redőjében vezetve. A kis műtéti sebzés a bőrben futó belső plasztikai varratsorral egyesíthető, így optimális esetben alig látható heg keletkezik. Esetenként a mellimplantátum mellé egy napra a keletkező szövetnedveket és vért elvezető szívócsövet helyezünk. A mellnagyobbító műtétet követően melltartó nyomókötést kell viselni, melynek időtartamát az operáló orvos határozza meg. A mellnagyobbítás végezhető helyi érzéstelenítésben és narkózisban egyaránt. A mellimplantátum beültetése után célszerű egy napot az operáló intézményben eltölteni. A kezelőorvos határozza meg, hogy a páciens mikor kezdhet ismét sportolni, mennyi ideig és mely napszakban kell még melltartót viselnie, mikortól fürdetheti a műtéti területet.

A mellnagyobbítás menete

  • Érzéstelenítés: altatásban
  • Műtét időtartama: 90-120 perc
  • Kórházi tartózkodás:24 óra
  • Varratszedés:3 hét
  • Kontrollvizsgálatok:2.nap, 7.nap, 14.nap, 21, nap, 6. hét, 3. hónap, 6,. hónap, 1 év

A mellnagyobbítás, a mellimplantátum és a műtét számos kérdést felvethet még Önben, kérdezzen bátran minket elérhetőségeinken!

Mellnagyobbítás galéria