Beavatkozások

Szemhéjplasztika műtét

A szem határozza meg elsősorban azt a benyomást, amelyet az arc tesz ránk. Csúnya szemek egy egyébként hibátlan arc tökéletes harmóniáját jelentős mértékben megzavarhatják. A plasztikai sebész el tudja tüntetni a szem körül felszaporodott zsírszövetet és a felesleges bőrt, így az arc frissebbnek, fiatalosabbnak fog látszani. Szemhéjplasztika műtét segítségével többet lehet tenni a páciens üde és fiatalos megjelenéséért, mint bármilyen más kozmetikai beavatkozással.

Szemhéjplasztika

A jelenség

A életkor előrehaladtával a szemhéjak bőre elvékonyodik, a külső szemzugtól sugárirányban haladó ráncok úgynevezett szarkalábak indulnak ki. A felső és alsó szemhéj bőre ráncossá válik, megereszkedik. A felső szemhéj bőrének ráncai elérik a pillasort, vagy azon túlérve akadályozhatják a látást. A belső és külső szemzug fölött valamint alatt a szemhéjat elődomborító duzzanat (táska) jelenhet meg.

A szemhéjplasztika műtét

A szemhéjplasztika műtét lényege a felső és alsó szemhéj laza, ráncos bőrének és a szemhéjat elődomborító zsírszövetnek az eltávolítása. A szemhéjplasztika általában helyi érzéstelenítésben történik. Együttműködő páciens esetén a szemhéjműtét nem igényel kórházi ápolást. A műtét utáni néhány órás megfigyelést követően a paciens hazabocsátható.

A szemhéjplasztika műtét menete

  • Érzéstelenítés: helyi érzéstelenítésben
  • Műtét időtartama: 30-90 perc
  • Kórházi tartózkodás: ambuláns beavatkozás
  • Varratszedés: 5-7. nap
  • Kontrollvizsgálatok: 5-7. nap, 1. hónap

A szemhéjplasztikáról és más szépészeti beavatkozásról is részletes tájékoztatást adunk.

Szemhéjplasztika galéria