Beavatkozások

Derma Pen kezelés

A DERMA PEN a legmodernebb, kíméletes eljárás bőrfiatalításra, hatékony megoldást nyújt hegek, ráncok, idősödő bőr, tág pórusok kezelésére.

Derma Pen

A Derma Pen beavatkozás

Derma Pen segítségével kb. 20 ezer mikroszkopikus tűszúrás/perc ejtünk a kezelendő területen. Az apró tűszúrások hatására olyan biológiai aktivátorok termelődnek, amelyek elősegítik a bőr megfiatalodását. A folyamat során fokozódik a bőr fiziológiás collagen termelése. A mesterségesen előidézett sebzés beindítja a sebgyógyulási mechanizmust, és a reparációs fázisában keletkező rostok hatására a dermis átalakul, collagen háló elaszticitása fokozódik, következésképen a ráncok elsimulnak.

Derma Pen egyenletes erősséget és behatolási mélységet garantál, különböző területek kezelési mélysége személyre szabottan állítható. Derma Pen függőleges mozgása kevésbé sérti meg a bőrfelszínt, csökkenti a szöveti sérülés kockázatát, ezáltal kíméletesebb, kisebb bőr-roncsolással, vérharmattal jár.

Kezelés során hatóanyag mélyebb bevitelére is lehetőség nyílik, de a kezelés önmagában is igen hatásos, a lifting hatásnak köszönhetően a kezelt terület ismét üde, fiatalosan sugárzó lesz.

A Derma Pen kezelés után fellépő bőrpirosság, ami nagyban hasonlít a napégést követően fellépő bőrpírra 1-3 napon belül megszűnik. A finom mikrotűk nem hagynak beszúrási helyet. A kezelés végeredménye, a fokozott kollagén termelésnek köszönhetően 2-3 hónappal a beavatkozást követően lesz látható. Jelentős javulás 1-3 kezelés után várható. A kezelések között 8-10 hét szünet javasolt.

A Derma Pen beavatkozás menete

  • Érzéstelenítés: felületi érzéstelenítés
  • Kezelhető terület: leggyakrabban arc, nyak, dekoltázs
  • Beavatkozás időtartama: 45-60 perc (érzéstelenítéssel együtt)
  • Klinikai tartózkodást nem igényel: ambuláns beavatkozás
  • Kontrollvizsgálatok: nem szükséges
  • Látható/érzékelhető javulás: kezelést követő pár napon belül, már az első kezelés alkalmával
  • Gyógyulási idő: érzékenységtől függően fél/ egy nap