Beavatkozások

Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltés során használt ráncfeltöltő anyagok injektálásának célja a hatóanyag pontos bejuttatása a kezelendő területre és ezáltal a hatóanyag beépülésének elősegítése a környező szövetekbe, ami azonnali látványos térfogatnövelő, ráncfeltöltő hatást eredményez.

Ráncfeltöltés

A beavatkozás

Az EQUAM ( The European and International Committee for Quality Assurance, Medical Technologies and Devices in Plastic Surgery ), a Plasztikai sebészeti működést és anyagok minőségét ellenőrző Európai Bizottság egyre inkább a felszívódó töltőanyagok alkalmazását javasolja ráncfeltöltés céljára.

A ráncfeltöltés során a felszívódó töltőanyag alkotóeleme lehet hyaluronsav, kollagén, tejsav és dextránszármazékok. A hyaluronsav nagy előnye, hogy biológiailag kompatibilis, szövetazonos komponensű, azaz a hyaluronsav szerkezet gyakorlatilag megegyezik a testben természetesen megtalálható hyaluronsavéval, ezért biológiailag teljesen lebontható. Nem tartalmaz toxinokat, így nem okoz szöveti érzékenységet. Idővel teljes mértékben lebomlik, felszívódik. A kezelés sokszor ismételhető, ill. korrigálható.

A ráncfeltöltés menete

  • Érzéstelenítés: felületi érzéstelenítés vagy anélkül
  • Beavatkozás időtartama: 15-30 perc
  • Kórházi tartózkodás: ambuláns beavatkozás
  • Kontrollvizsgálatok: 1.hét

A ráncok kezeléséről és a ráncfeltöltés menetéről érdeklődjön elérhetőségeinken