Beavatkozások

Mellfelvarrás

Nem szorul magyarázatra, hogy mennyire lényeges egy nő életében, hogy szép formájú melle legyen. Lehet valakinek teljesen kifogástalan, szép teste, ha a melle petyhüdt, a vonzereje nagymértékben csökken. A mellfelvarrás megoldást nyújthat a nőiesség visszaszerzéséhez.

Mellfelvarrás

A jelenség

A nemi érés után bekövetkezett testsúlyingadozás vagy a terhességet, szülést, szoptatást követő hormonális változások hatására az emlőmirigyek sorvadása miatt az emlő megereszkedhet, lógni kezd. Ez a jelenség főleg kötőszöveti gyengeség talaján jön létre. A mell szalagrendszere meglazul, bőre kitágul. Az elváltozásnak súlyossági fokozatai vannak. A mellfelvarrás megoldást jelenthet az emlő elváltozásainak korrigálására.

A mellfelvarrás műtét

A mellfelvarrás műtéti megoldásai az emlők megereszkedettségének mértékétől, a beteg életkorától és testalkatától egyaránt függenek. Minden esetben arra törekszünk, hogy az eredmény tartós legyen és a lehető legkevesebb műtéti heggel oldjuk meg a feladatot. Így a megereszkedettség típusától és fokozatától függően a bimbóudvar szélén vezetett körkörös metszés kiegészülhet függőleges, illetve erre merőleges, az emlő alsó áthajlási redőjében vezetett metszésekkel (fordított T technika). A mellfelvarrás műtét végezhető helyi érzéstelenítésben és narkózisban egyaránt. A műtétet követően egy napos intézeti megfigyelés szükséges.

A mellfelvarrás menete

  • Érzéstelenítés: altatásban vagy helyi érzéstelenítésben
  • Műtét időtartama:90-120 perc
  • Kórházi tartózkodás:24 óra
  • Varratszedés:3 hét
  • Kontrollvizsgálatok:2.nap, 7.nap, 14.nap, 21, nap, 6. hét, 3. hónap, 6,. hónap, 1 év

Amennyiben további kérdései merülnek fel a mellfelvarrás beavatkozást illetően, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

Galéria