Beavatkozások

Hasplasztika műtét

A hasnak kifejezetten fontos szerepe van a vonzó testalkattal kapcsolatos elképzeléseinkben. A XX. század elején a jól látható, előredomborodó has még a jólét bizonyítékának minősült. Azóta sokat változott a közízlés e téren is.

Hasplasztika

A jelenség

Terhességet és nagyobb testsúlyingadozást követően a hasfali bőr és izomköpeny megereszkedettsége teszi indokolttá e beavatkozást. Szülés után az alhas bőre kinyúlik, sok esetben kötényszerűen lóg, az egyenes hasizmok egymástól eltávolodnak, és ez az állapot diétával és sportolással sem szüntethető meg.

A hasplasztika műtét

A hasplasztikai műtét során két esztétikai és funkcionális zavart okozó elváltozást szüntetünk meg. A dermolipectomia jelenti a bőr és zsírfelesleg kimetszését, nevezetesen a köldök körülmetszése után a köldök felett és a szeméremdomb felett 3 ujjnyival ejtett, egymással a középső hónaljvonalakban találkozó metszések által körülhatárolt bőrt és bőralatti zsírt távolítunk el. A megfeszített bőrön nyílást készítünk a köldök számára. A műtéti területben keletkezett váladékok elvezetése céljából átmenetileg szívócsövet (drain) helyezünk be, melyet néhány nap múlva eltávolítunk. A sebeket tovafutó plasztikai bőrvarrattal zárjuk, így a bőrön létrás öltésnyomok nem maradnak. A hasfali izomzat lazaságát az egyenes hasizmok egymáshoz varrásával szüntetjük meg. A hasplasztikát mindig altatásban végezzük. A plasztikai műtétet követően rugalmas haskötő viselése javasolt.

A hasplasztika műtét

  • Érzéstelenítés: altatásban
  • Műtét időtartama:120 perc
  • Kórházi tartózkodás: 2-6 nap
  • Varratszedés:3 hét
  • Kontrollvizsgálatok: 2.nap, 7. nap, 14. nap, 21. nap, 6. hét, 3. hónap, 6. hónap, 1 év

A hasplasztika segítséget nyújt a vonzó test alkat kialakításában és növeli az önbizalmat. Amennyiben problémában megoldást jelenthet egy hasplasztika keresse fel tapasztalat csapatunkat egy konzultáció erejéig!

Hasplasztika galéria