Beavatkozások

Zsírleszívás

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható mértékben le tud az ember fogyni, de a zsírréteg távolról sem egyenletes mértékben tűnik el a test minden részéről. Bizonyos helyeken makacs ragaszkodással marad meg: a legszívósabban - a hastól eltekintve – és a test alakját leginkább rontó módon a zsír a női csípőn szaporodik fel.

Zsírleszívás

A jelenség

Az emberi test bármely részén, multiplex, vagy egy területre lokalizálódó zsírszövet felesleg. Megjelenhet az arcon, a nyakon, a felső végtagon, a melleken, a hason, a törzsön, a combok külső-belső felszínén, a térdeken, a bokákon létrejött zsírlerakódás miatt kialakult kontúrtöbblet formájában.

A zsírleszívás beavatkozás

A zsírszívás nem a testsúlyredukciót, hanem a zsírfelszaporodás okozta zavaró kontúrtöbblet eltávolítását célozza. A felesleges zsírszövet jelentős részének eltávolítása vákuum segítségével történik. 2-3 mm nagyságú, rejtett helyen végzett bőrmetszés után megfelelő nagyságú és alakú fém szívócsövek kerülnek bevezetésre a bőr alatti zsírszövetbe, majd a kijelölt területről a szükséges zsírmennyiség eltávolításra kerül. A zsírleszívás időtartama függ a kezelendő terület nagyságától, valamint a zsírszövet vastagságától. Ha egy, vagy két terület kerül kezelésre, akkor helyi érzéstelenítés elégséges, ha ennél több, és nagyobb területekről van szó, akkor narkózis javasolt, mely után egy éjszakát a kórházban kell tölteni. A zsírleszívás után rugalmas, szorító kötés, fűző viselése javasolt, a kezelőorvos által meghatározott ideig. Bevérzések a bőrben, a kezelt terület duzzanata, felszíni egyenetlenségek 1-2 hétig fennállhatnak. A végleges állapot 2-3 hónap után alakul ki.

A zsírleszívás menete

  • Érzéstelenítés: altatásban vagy helyi érzéstelenítésben
  • Műtét időtartama: 60-120 perc
  • Kórházi tartózkodás: 24 óra
  • Varratszedés: 1 hét
  • Kontrollvizsgálatok: 2.nap, 7.nap, 4. hét, 3. hónap, 6. hónap, 1 év