Fitness mellimplantátummal

A fitness során intenzív terhelésnek vannak kitéve az izmok, ezalól a mell- és törzsizomzat sem kivétel, így nagyon fontos néhány alapvető szabályt szigorúan betartani.

Implantátum műtétet megelőzően az első konzultációkor célszerű megemlíteni az edzés típusát, intenzitását, és felkészülni arra a periódusra, mely alatt a fizikai tréning szüneteltetendő. Ez általában a műtétet követően 3 hónap, a törzs izmainak vonatkozásában, ám az alsó végtagot már a 6. héttől edzeni lehet. Ez az időszak elegendő ahhoz, hogy az implantátum a megfelelő helyen rögzüljön és a megfelelően terhelhető hegek kialakulhassanak.

Az ajánlott pihentetési időt be nem tartó, korábban végzett edzés, torna, mely a mellizomzatfeszülését okozza, az implantátum elmozdulását, szöveti bevérzést, a környező kötőszövet fokozott feszülését, zsugortokképződést, a hegek kiszélesedését eredményezheti.

Aktív küzdősportot implantátumot viselő hölgyeknek nem ajánlom.

Konditermi edzés és aerobic közben a megfelelő sportmelltartó viselése javasolt. Tapasztalati tény, hogy azok a páciensek, akik mellműtétet megelőzően figyelmet fordítottak izomzatuk karbantartására, és a műtétet követően az edzőtermi munkát folytatják, a mell tartószöveteinek megerősödése révén tartósabb esztétikai eredményre számíthatnak.

Megfelelő képzettségű személyi edzők segítik munkámat mellplasztika előtti és utáni időtartamban is.